ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Searchterm
Η γευστική ισορροπία του καφέ επηρεάζεται από τον τρόπο που καβουρδίζεται
Von wegen "Nicht die Bohne" - Auf die Röstung kommt es an

Ο καφές δεν καβουρδίζεται πάντα το ίδιο. Καβουρδίζεται με διαφορετικούς τρόπους και αυτό καθορίζει το τελικό άρωμα και τη γεύση του.  Μεταξύ των ειδικών έχει επικρατήσει η έκφραση «cinnamon roast» όταν αναφέρονται στο ελαφρύ καβούρδισμα  ή «American roast» όταν αναφέρονται στο μέτριο καβούρδισμα. Όταν έχουμε δυνατό - σκούρο καβούρδισμα  αναφέρονται σε αυτό αποκαλώντας το  «espresso» ή αλλιώς «Italian roast». Παράδειγμα, για την προετοιμασία ενός καλού espresso δεν χρειάζεται μόνο καλής ποιότητας καφές αλλά και να έχει καβουρδιστεί περισσότερο του μετρίου.

Το άλφα και το ωμέγα: η κρέμα του καφέ– λεπτή , αισθησιακή, αρωματική
Das A und O: die Crema - Fein, sinnlich, hocharomatisch!

Η στρώση που δημιουργείται στην επιφάνεια του καφέ ονομάζεται κρέμα (καϊμάκι). Έχει μια λιπαρή, κρεμώδη ,λεπτά πορώδη πυκνή υφή που κλείνει μέσα της όλο το άρωμα του καφέ. Η κρέμα δημιουργείται  από τη ροή του ζεστού νερού στον αλεσμένο καφέ, υπό υψηλή πίεση (περίπου 15 bar) και παραμένει στην επιφάνεια του καφέ, σα μεμβράνη προστασίας, απελευθερώνοντας σταδιακά τη γεύση του.

Ο καφές και το χρώμα της κρέμας του
Die Farbe des Kaffee-Goldes - Mittelwerte hoch im Kurs

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα της κρέμας (καϊμάκι)που σχηματίζεται στο πάνω μέρος του καφέ ποικίλουν. Για παράδειγμα, αν η κρέμα είναι σκούρα σε χρώμα μπορεί η θερμοκρασία στο καβούρδισμα να ήταν πολύ υψηλή ή ο καφές να ήταν πολύ λεπτά αλεσμένος. Εάν η κρέμα είναι ανοικτόχρωμη μπορεί ο καφές να μην είχε αλεστεί καλά ή όταν καβουρδίστηκε η θερμοκρασία στο ψήσιμο να ήταν πολύ χαμηλή. Οι ίδιοι παράγοντες  επηρεάζουν το χρώμα της κρέμας και στις υπεραυτόματες μηχανές καφέ.

Το σωστό νερό για να απολαύσετε τον καφέ σας
Das richtige Wasser für perfekten Kaffeegenuss

Νερό με νερό διαφέρει. Έχει διαφορετική σκληρότητα, πχ σε μεταλλικά άλατα. Το νερό είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν το άρωμα και τη γεύση του καφέ  γι αυτό συνιστάται η χρήση ειδικών φίλτρων που απομακρύνουν τα άλατα και τις ενοχλητικές μυρωδιές από το νερό και παράλληλα προστατεύουν και τη μηχανή. Το φιλτραρισμένο νερό επιτρέπει στον καφέ να αναπτύξει όλο το άρωμα και τη γεύση του. Σε όλα τα μοντέλα μηχανών συνιστούμε τη χρήση των φίλτρων νερού Melitta® Pro Aqua . Όλα τα μοντέλα Melitta® CAFFEO® είναι εφοδιασμένα με ένα φίλτρο.

Η γευστική ισορροπία του καφέ επηρεάζεται από τον τρόπο που καβουρδίζεται
Von wegen "Nicht die Bohne" - Auf die Röstung kommt es an

Ο καφές δεν καβουρδίζεται πάντα το ίδιο. Καβουρδίζεται με διαφορετικούς τρόπους και αυτό καθορίζει το τελικό άρωμα και τη γεύση του.  Μεταξύ των ειδικών έχει επικρατήσει η έκφραση «cinnamon roast» όταν αναφέρονται στο ελαφρύ καβούρδισμα  ή «American roast» όταν αναφέρονται στο μέτριο καβούρδισμα. Όταν έχουμε δυνατό - σκούρο καβούρδισμα  αναφέρονται σε αυτό αποκαλώντας το  «espresso» ή αλλιώς «Italian roast». Παράδειγμα, για την προετοιμασία ενός καλού espresso δεν χρειάζεται μόνο καλής ποιότητας καφές αλλά και να έχει καβουρδιστεί περισσότερο του μετρίου.

Το άλφα και το ωμέγα: η κρέμα του καφέ– λεπτή , αισθησιακή, αρωματική
Das A und O: die Crema - Fein, sinnlich, hocharomatisch!

Η στρώση που δημιουργείται στην επιφάνεια του καφέ ονομάζεται κρέμα (καϊμάκι). Έχει μια λιπαρή, κρεμώδη ,λεπτά πορώδη πυκνή υφή που κλείνει μέσα της όλο το άρωμα του καφέ. Η κρέμα δημιουργείται  από τη ροή του ζεστού νερού στον αλεσμένο καφέ, υπό υψηλή πίεση (περίπου 15 bar) και παραμένει στην επιφάνεια του καφέ, σα μεμβράνη προστασίας, απελευθερώνοντας σταδιακά τη γεύση του.

Ο καφές και το χρώμα της κρέμας του
Die Farbe des Kaffee-Goldes - Mittelwerte hoch im Kurs

Οι παράγοντες που επηρεάζουν το χρώμα της κρέμας (καϊμάκι)που σχηματίζεται στο πάνω μέρος του καφέ ποικίλουν. Για παράδειγμα, αν η κρέμα είναι σκούρα σε χρώμα μπορεί η θερμοκρασία στο καβούρδισμα να ήταν πολύ υψηλή ή ο καφές να ήταν πολύ λεπτά αλεσμένος. Εάν η κρέμα είναι ανοικτόχρωμη μπορεί ο καφές να μην είχε αλεστεί καλά ή όταν καβουρδίστηκε η θερμοκρασία στο ψήσιμο να ήταν πολύ χαμηλή. Οι ίδιοι παράγοντες  επηρεάζουν το χρώμα της κρέμας και στις υπεραυτόματες μηχανές καφέ.

Το σωστό νερό για να απολαύσετε τον καφέ σας
Das richtige Wasser für perfekten Kaffeegenuss

Νερό με νερό διαφέρει. Έχει διαφορετική σκληρότητα, πχ σε μεταλλικά άλατα. Το νερό είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν το άρωμα και τη γεύση του καφέ  γι αυτό συνιστάται η χρήση ειδικών φίλτρων που απομακρύνουν τα άλατα και τις ενοχλητικές μυρωδιές από το νερό και παράλληλα προστατεύουν και τη μηχανή. Το φιλτραρισμένο νερό επιτρέπει στον καφέ να αναπτύξει όλο το άρωμα και τη γεύση του. Σε όλα τα μοντέλα μηχανών συνιστούμε τη χρήση των φίλτρων νερού Melitta® Pro Aqua . Όλα τα μοντέλα Melitta® CAFFEO® είναι εφοδιασμένα με ένα φίλτρο.