ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Searchterm
Bailey`s Latte
Bailey`s Latte

1 μερίδα

Συστατικά:
100ml γάλα
2cl Irish Cream (π.χ Bailey`s)
1 espresso

Προετοιμασία:
Ετοιμάζετε το ζεστό αφρόγαλα με την συσκευή Melitta® Cremio. Ρίχνετε στο γυάλινο ποτήρι την Irish Cream  και τον καφέ espresso μόλις τον ετοιμάσετε και συμπληρώνετε , στη ποσότητα που θέλετε, με ζεστό αφρόγαλα.

Απολαύστε το!

Coconut Dream
Kokostraum

1 μερίδα

Συστατικά:
2cl Λικέρ καρύδας (π.χ Batida de Coco)
100 ml γάλα
1 espresso
Σως σοκολάτας
Καρύδα τριμμένη και κακάο σε σκόνη

Προετοιμασία:
Ανακατεύετε το λικέρ καρύδας με το γάλα, ετοιμάζετε έναν κρύο αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio.

Παίρνετε  ένα γυάλινο  ποτήρι Latte-Macchiato, καλύπτετε τη βάση του με τη σως σοκολάτας και ρίχνετε από πάνω το αφρόγαλα. Προσθέτετε τον καφέ espresso, που μόλις ετοιμάσατε και διακοσμείτε το αφρόγαλα με την τριμμένη καρύδα  και την σκόνη κακάο.

Tip: Για μη αλκοολούχο ρόφημα αντί για  το λικέρ καρύδας βάζετε 8 ml σιρόπι καρύδας

Απολαύστε το!

Honey-Nut Cream Coffee
Honey-Nut Cream Coffee

1 Μερίδα

Συστατικά:
100 ml γάλα
2 κουτ. γλυκού πραλίνα φουντουκιού (π.χ  Nutella)
1 φλιτζάνι καφέ
½ κουτ γλυκού μέλι
Ζάχαρη, όση θέλετε

Προετοιμασία:
Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και το μέλι στο ζεστό καφέ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν. Ετοιμάζετε ένα ζεστό αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio και προσθέτετε το αφρόγαλα στον καφέ. Βάζετε όση ζάχαρη θέλετε.

Chai Latte
Chai Latte

1Μερίδα

Συστατικά:
2 φακελάκια τσάι chai
100 ml γάλα
Ζάχαρη βανίλιας, μέλι, ή ζάχαρη με κανέλα

Προετοιμασία:
Ετοιμάζετε ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι chai (περίπου 150 ml με 2 φακελάκια τσάι). Αφήνετε τα φακελάκια στο νερό για 6 λεπτά. Ετοιμάζετε, εντωμεταξύ, ένα ζεστό αφρόγαλα  με τη συσκευή Melitta® Cremio.

Προσθέτετε στο έτοιμο τσάι chai,όση ζάχαρη βανίλιας ή μέλι ή ζάχαρη με κανέλα θέλετε και το αφρόγαλα και ανακατεύετε ελαφρώς.

Απολαύστε το!

Καφές με Λευκή Σοκολάτα
Weißer Schoko-Kaffee

2 μερίδες

Συστατικά:
50γρ. Λευκή σοκολάτα
200 ml φρεσκοφτιαγμένο καφέ
200 ml ζεστό γάλα
Τριμμένη λευκή σοκολάτα για τη διακόσμηση

Προετοιμασία:
Λειώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, την ανακατεύετε με το ζεστό καφέ και γεμίζετε ένα γυάλινο ποτήρι. Ετοιμάζετε το αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio. Ρίχνετε το αφρόγαλα στον καφέ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το τρίμμα λευκής σοκολάτας.

Milkshake με βατόμουρο
Himbeer-Milchshake

1 μερίδα

Συστατικά:
150γρ βατόμουρα
1 κουτ. γλυκού  ζάχαρη βανίλιας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
250 ml γάλα

Προετοιμασία:
Πλένετε τα βατόμουρα, τα ανακατεύετε καλά με τη ζάχαρη βανίλιας και τα κτυπάτε στο μίξερ με 150ml γάλα. Ετοιμάζετε ένα κρύο αφρόγαλα με το υπόλοιπο γάλα (100ml) με τη συσκευή Melitta® Cremio.

Βάζετε το μίγμα βατόμουρου σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι  και ρίχνετε από πάνω το αφρόγαλα.

Tip: το Milkshake (μίλκσεϊκ) είναι επίσης πολύ νόστιμο αν το φτιάξετε με άλλα φρούτα, όπως φράουλες.

Απολαύστε το!

Παγωμένος καφές
Eiskaffee

1 μερίδα

Συστατικά:
200 ml γάλα
2 σκουπ παγωτό βανίλια
1 φλιτζάνι καφέ
Ζάχαρη κατ επιλογή

Προετοιμασία:
Ετοιμάζετε ένα φλιτζάνι καφέ και τον αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ο καφές ετοιμάζετε ένα κρύο αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio. Ρίχνετε τον καφέ σε ένα γυάλινο ποτήρι μαζί με το παγωτό και συμπληρώνετε με το αφρόγαλα. Αν θέλετε προσθέτετε και ζάχαρη σε ποσότητα της αρεσκείας σας.


Πουτίγκα Καπουτσίνο με Αφρόγαλα και Κανέλα
Cappuccino Pudding mit Zimt Milchschaum

4 μερίδες

Συστατικά:
3 κουτ. γλυκού  στιγμιαίο καφέEspresso
100γρ κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλυκού  custard powder βανίλιας (ή κορν φλάουρ με άρωμα βανίλιας)
600 ml γάλα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Προετοιμασία:
Διαλύετε το στιγμιαίο εσπρέσο σε 2κουτ. ζεστό νερού.

 Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος στην custard powder (σκόνη κάσταρ) και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βράζετε, στη συνέχεια 400 ml γάλα με 4 κουτ. σούπας ζάχαρη. Προσθέτετε το μίγμα καφέ και το μίγμα custard powder στο γάλα, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύετε την κρέμα (πουτίγκα), την μοιράζετε σε τέσσερα γυάλινα ποτήρια και την βάζετε  να παγώσει.  Ανακατεύετε την κανέλα με ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη, ετοιμάζετε το αφρόγαλα  με 200 ml γάλα στη συσκευή Melitta® Cremio.Ρίχνετε το αφρόγαλα πάνω στην κρέμα και προσθέτετε από επάνω όση ζάχαρη κανέλας θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Απολαύστε την!

Σούπα αρακά με Αφρόγαλα και μοσχοκάρυδο
Latte Macchiato

4 μερίδες

Συστατικά
450γρ. κατεψυγμένο αρακά
2 κρεμμύδια
1 κουτ. σούπας λάδι
500 ml ζωμό λαχανικών
100γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
100 ml γάλα
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Προετοιμασία:
Ξεπαγώνετε τον αρακά και χοντροκόβετε το κρεμμύδι.

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα , ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον αρακά,  το ζωμό λαχανικών και την κρέμα γάλακτος  και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.  Πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ και προσθέτετε το αλατοπίπερο. Φτιάχνετε  ξεστό αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio. Μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα μπολ και ρίχνετε το αφρόγαλα. Προσθέτετε από πάνω σκόνη μοσχοκάρυδο σε ποσότητα της αρεσκείας σας.

Tip:Το αφρόγαλα μπορεί να μπει και σε άλλες σούπες, όπως κολοκύθας, πατάτας ή ντομάτας.

Απολαύστε την!

Bailey`s Latte
Bailey`s Latte

1 μερίδα

Συστατικά:
100ml γάλα
2cl Irish Cream (π.χ Bailey`s)
1 espresso

Προετοιμασία:
Ετοιμάζετε το ζεστό αφρόγαλα με την συσκευή Melitta® Cremio. Ρίχνετε στο γυάλινο ποτήρι την Irish Cream  και τον καφέ espresso μόλις τον ετοιμάσετε και συμπληρώνετε , στη ποσότητα που θέλετε, με ζεστό αφρόγαλα.

Απολαύστε το!

Coconut Dream
Kokostraum

1 μερίδα

Συστατικά:
2cl Λικέρ καρύδας (π.χ Batida de Coco)
100 ml γάλα
1 espresso
Σως σοκολάτας
Καρύδα τριμμένη και κακάο σε σκόνη

Προετοιμασία:
Ανακατεύετε το λικέρ καρύδας με το γάλα, ετοιμάζετε έναν κρύο αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio.

Παίρνετε  ένα γυάλινο  ποτήρι Latte-Macchiato, καλύπτετε τη βάση του με τη σως σοκολάτας και ρίχνετε από πάνω το αφρόγαλα. Προσθέτετε τον καφέ espresso, που μόλις ετοιμάσατε και διακοσμείτε το αφρόγαλα με την τριμμένη καρύδα  και την σκόνη κακάο.

Tip: Για μη αλκοολούχο ρόφημα αντί για  το λικέρ καρύδας βάζετε 8 ml σιρόπι καρύδας

Απολαύστε το!

Honey-Nut Cream Coffee
Honey-Nut Cream Coffee

1 Μερίδα

Συστατικά:
100 ml γάλα
2 κουτ. γλυκού πραλίνα φουντουκιού (π.χ  Nutella)
1 φλιτζάνι καφέ
½ κουτ γλυκού μέλι
Ζάχαρη, όση θέλετε

Προετοιμασία:
Προσθέτετε την πραλίνα φουντουκιού και το μέλι στο ζεστό καφέ και ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθούν. Ετοιμάζετε ένα ζεστό αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio και προσθέτετε το αφρόγαλα στον καφέ. Βάζετε όση ζάχαρη θέλετε.

Chai Latte
Chai Latte

1Μερίδα

Συστατικά:
2 φακελάκια τσάι chai
100 ml γάλα
Ζάχαρη βανίλιας, μέλι, ή ζάχαρη με κανέλα

Προετοιμασία:
Ετοιμάζετε ένα μεγάλο φλιτζάνι τσάι chai (περίπου 150 ml με 2 φακελάκια τσάι). Αφήνετε τα φακελάκια στο νερό για 6 λεπτά. Ετοιμάζετε, εντωμεταξύ, ένα ζεστό αφρόγαλα  με τη συσκευή Melitta® Cremio.

Προσθέτετε στο έτοιμο τσάι chai,όση ζάχαρη βανίλιας ή μέλι ή ζάχαρη με κανέλα θέλετε και το αφρόγαλα και ανακατεύετε ελαφρώς.

Απολαύστε το!

Καφές με Λευκή Σοκολάτα
Weißer Schoko-Kaffee

2 μερίδες

Συστατικά:
50γρ. Λευκή σοκολάτα
200 ml φρεσκοφτιαγμένο καφέ
200 ml ζεστό γάλα
Τριμμένη λευκή σοκολάτα για τη διακόσμηση

Προετοιμασία:
Λειώνετε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, την ανακατεύετε με το ζεστό καφέ και γεμίζετε ένα γυάλινο ποτήρι. Ετοιμάζετε το αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio. Ρίχνετε το αφρόγαλα στον καφέ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το τρίμμα λευκής σοκολάτας.

Milkshake με βατόμουρο
Himbeer-Milchshake

1 μερίδα

Συστατικά:
150γρ βατόμουρα
1 κουτ. γλυκού  ζάχαρη βανίλιας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
250 ml γάλα

Προετοιμασία:
Πλένετε τα βατόμουρα, τα ανακατεύετε καλά με τη ζάχαρη βανίλιας και τα κτυπάτε στο μίξερ με 150ml γάλα. Ετοιμάζετε ένα κρύο αφρόγαλα με το υπόλοιπο γάλα (100ml) με τη συσκευή Melitta® Cremio.

Βάζετε το μίγμα βατόμουρου σε ένα μεγάλο γυάλινο ποτήρι  και ρίχνετε από πάνω το αφρόγαλα.

Tip: το Milkshake (μίλκσεϊκ) είναι επίσης πολύ νόστιμο αν το φτιάξετε με άλλα φρούτα, όπως φράουλες.

Απολαύστε το!

Παγωμένος καφές
Eiskaffee

1 μερίδα

Συστατικά:
200 ml γάλα
2 σκουπ παγωτό βανίλια
1 φλιτζάνι καφέ
Ζάχαρη κατ επιλογή

Προετοιμασία:
Ετοιμάζετε ένα φλιτζάνι καφέ και τον αφήνετε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει ο καφές ετοιμάζετε ένα κρύο αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio. Ρίχνετε τον καφέ σε ένα γυάλινο ποτήρι μαζί με το παγωτό και συμπληρώνετε με το αφρόγαλα. Αν θέλετε προσθέτετε και ζάχαρη σε ποσότητα της αρεσκείας σας.


Πουτίγκα Καπουτσίνο με Αφρόγαλα και Κανέλα
Cappuccino Pudding mit Zimt Milchschaum

4 μερίδες

Συστατικά:
3 κουτ. γλυκού  στιγμιαίο καφέEspresso
100γρ κρέμα γάλακτος
2 κουτ. γλυκού  custard powder βανίλιας (ή κορν φλάουρ με άρωμα βανίλιας)
600 ml γάλα
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κανέλα

Προετοιμασία:
Διαλύετε το στιγμιαίο εσπρέσο σε 2κουτ. ζεστό νερού.

 Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος στην custard powder (σκόνη κάσταρ) και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βράζετε, στη συνέχεια 400 ml γάλα με 4 κουτ. σούπας ζάχαρη. Προσθέτετε το μίγμα καφέ και το μίγμα custard powder στο γάλα, ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει για περίπου 1 λεπτό. Ανακατεύετε την κρέμα (πουτίγκα), την μοιράζετε σε τέσσερα γυάλινα ποτήρια και την βάζετε  να παγώσει.  Ανακατεύετε την κανέλα με ένα κουτάλι της σούπας ζάχαρη, ετοιμάζετε το αφρόγαλα  με 200 ml γάλα στη συσκευή Melitta® Cremio.Ρίχνετε το αφρόγαλα πάνω στην κρέμα και προσθέτετε από επάνω όση ζάχαρη κανέλας θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Απολαύστε την!

Σούπα αρακά με Αφρόγαλα και μοσχοκάρυδο
Latte Macchiato

4 μερίδες

Συστατικά
450γρ. κατεψυγμένο αρακά
2 κρεμμύδια
1 κουτ. σούπας λάδι
500 ml ζωμό λαχανικών
100γρ. κρέμα γάλακτος
1 πρέζα αλάτι και πιπέρι
100 ml γάλα
Μοσχοκάρυδο σε σκόνη

Προετοιμασία:
Ξεπαγώνετε τον αρακά και χοντροκόβετε το κρεμμύδι.

Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα , ρίχνετε τα κρεμμύδια και τσιγαρίζετε μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε τον αρακά,  το ζωμό λαχανικών και την κρέμα γάλακτος  και αφήνετε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά.  Πολτοποιείτε τη σούπα με ραβδομπλέντερ και προσθέτετε το αλατοπίπερο. Φτιάχνετε  ξεστό αφρόγαλα με τη συσκευή Melitta® Cremio. Μοιράζετε το μίγμα σε τέσσερα μπολ και ρίχνετε το αφρόγαλα. Προσθέτετε από πάνω σκόνη μοσχοκάρυδο σε ποσότητα της αρεσκείας σας.

Tip:Το αφρόγαλα μπορεί να μπει και σε άλλες σούπες, όπως κολοκύθας, πατάτας ή ντομάτας.

Απολαύστε την!