ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Searchterm
Το χειροκίνητο φίλτρο πορσελάνης – το πρωτότυπο
Der Porzellanspitzfilter - das Original

Πριν 100 χρόνια μια νοικοκυρά από τη Δρέσδη, η Melitta Bentz, έχοντας βαρεθεί την πικρή γεύση του καφέ που έπινε και το ίζημα που άφηνε στο στόμα της είχε την ιδέα να δοκιμάσει να φιλτράρει τον καφέ της. Για να φιλτράρει τον καφέ της κόβει ένα πορώδες χαρτί, από βιβλίο του γιού της Γουίλη, τοποθετεί το χαρτί στην επιφάνεια ενός διάτρητου ορειχάλκινου φλιτζανιού, βάζει μέσα τον καφέ και ρίχνει από πάνω ζεστό νερό. Αποτέλεσμα; Η επιτυχία  της προσπάθειας γίνεται το ξεκίνημα μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας τα θεμέλια της οποίας μπήκαν στις 20 Ιουνίου του 1908.

Για τους λάτρεις του χειροκίνητου συστήματος
Tipps für Handmade Genießer

Με το χειροκίνητο σύστημα φίλτρου ιδανικά, ρίχνετε μέρος του νερού, που δεν είναι σε βρασμό (σε ιδανική θερμοκρασία μεταξύ 86 και 98°C), στο φίλτρο με τον καφέ , περιμένετε λίγο (περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα) και συνεχίζετε με το υπόλοιπο νερό. Το πλεονέκτημα στη χειροκίνητη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε τον καφέ σας όσο δυνατό θέλετε είτε προσαρμόζοντας ανάλογα τη διαδικασία βρασμού ή τον τρόπο ροής του νερού στο φίλτρο.

Εάν θέλετε έναν ήπιο καφέ σας συμβουλεύουμε να ρίξετε, μετά το βρασμό, όλη την ποσότητα νερού μαζί στο φίλτρο με τον καφέ. Εάν θέλετε δυνατότερο καφέ τότε στον καφέ θα πρέπει να ρίχνετε σταδιακά το νερό, να αφήνετε να αποστραγγίξει καλά κάθε φορά πριν ξαναρίξετε νερό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ο δυνατός καφές χρειάζεται συνεχείς αλλά σταδιακές ρίψεις νερού.

Το χειροκίνητο φίλτρο πορσελάνης – το πρωτότυπο
Der Porzellanspitzfilter - das Original

Πριν 100 χρόνια μια νοικοκυρά από τη Δρέσδη, η Melitta Bentz, έχοντας βαρεθεί την πικρή γεύση του καφέ που έπινε και το ίζημα που άφηνε στο στόμα της είχε την ιδέα να δοκιμάσει να φιλτράρει τον καφέ της. Για να φιλτράρει τον καφέ της κόβει ένα πορώδες χαρτί, από βιβλίο του γιού της Γουίλη, τοποθετεί το χαρτί στην επιφάνεια ενός διάτρητου ορειχάλκινου φλιτζανιού, βάζει μέσα τον καφέ και ρίχνει από πάνω ζεστό νερό. Αποτέλεσμα; Η επιτυχία  της προσπάθειας γίνεται το ξεκίνημα μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας τα θεμέλια της οποίας μπήκαν στις 20 Ιουνίου του 1908.

Για τους λάτρεις του χειροκίνητου συστήματος
Tipps für Handmade Genießer

Με το χειροκίνητο σύστημα φίλτρου ιδανικά, ρίχνετε μέρος του νερού, που δεν είναι σε βρασμό (σε ιδανική θερμοκρασία μεταξύ 86 και 98°C), στο φίλτρο με τον καφέ , περιμένετε λίγο (περίπου 20 με 30 δευτερόλεπτα) και συνεχίζετε με το υπόλοιπο νερό. Το πλεονέκτημα στη χειροκίνητη μέθοδο είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε τον καφέ σας όσο δυνατό θέλετε είτε προσαρμόζοντας ανάλογα τη διαδικασία βρασμού ή τον τρόπο ροής του νερού στο φίλτρο.

Εάν θέλετε έναν ήπιο καφέ σας συμβουλεύουμε να ρίξετε, μετά το βρασμό, όλη την ποσότητα νερού μαζί στο φίλτρο με τον καφέ. Εάν θέλετε δυνατότερο καφέ τότε στον καφέ θα πρέπει να ρίχνετε σταδιακά το νερό, να αφήνετε να αποστραγγίξει καλά κάθε φορά πριν ξαναρίξετε νερό ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ο δυνατός καφές χρειάζεται συνεχείς αλλά σταδιακές ρίψεις νερού.