Η καλύτερη ποικιλία καφέ
Der Überflieger unter den Kaffees

Η γεύση του πραγματική απόλαυση. Το λεπτό άρωμα του Arabica κλείνει μέσα του τον αέρα του βουνού και όλη τη φροντίδα που χρειάστηκε για την ωρίμανσή του. Οι καλλιέργειες  ποικιλίας Arabica ευδοκιμούν ιδανικά σε περιοχές με υψόμετρο 600 μ έως 800 μ από τη θάλασσα.

Από τον καρπό στον κόκκο του καφέ
Von der Kirsche zur Bohne

Από το1000 στο 200. Ανεξάρτητα με το είδος του καφέ ή τη μέθοδο συγκομιδής που ακολουθήθηκε, η τελική ποσότητα σε κόκκους καφέ δεν ξεπερνά το ένα πέμπτο της αρχικής συλλογής καρπού.

H καθαρότητα είναι προϋπόθεση
Reinheitsgebot

Η παρουσία κόκκων που δεν έχουν ωριμάσει σωστά τη στιγμή της συσκευασίας του ωμού καφέ μπορεί να καταστρέψει τη γεύση όλης της ποσότητας. Αυτός είναι και ο λόγος που χρησιμοποιούνται μηχανήματα διαχωρισμού. Τα μηχανήματα αυτά, με δυνατότητα διαλογής 400 κόκκων ανά λεπτό, διασφαλίζουν την καθαρότητα του Arabica.

Ευδοκιμεί σχεδόν παντού
Beinahe in aller Welt zu Hause

Καλλιέργειες Arabica συναντάμε στην Κεντρική Αμερική και όχι μόνο. Υπάρχουν  επίσης , σε σωστό υψόμετρο, στο Βιετνάμ και το Μεξικό σε γεωγραφικό πλάτος που ξεκινά από 22 μοίρες βόρεια για να καταλήξει στις 26 μοίρες νότια.

Ο σπρίντερ
Der Sprinter

Ο Arabica χρειάζεται το χρόνο του για να ωριμάσει  και η περίοδος αυτή είναι μεγάλη. Από τον ανθό στον ώριμο καρπό χρειάζεται 9 έως 11 μήνες.

Μια λεπτή, ήπια γεύση
Der feine Milde

Ο Arabica δεν ξεχωρίζει μόνο από τη λεπτή γεύση του αλλά είναι και ένας εξαιρετικά ήπιος καφές. Περιέχει περίπου 1,1 με 1,7  % καφεΐνης ποσοστό δύο φορές μικρότερο από άλλες ποικιλίες καφέ.

Η συγκομιδή του καρπού
Quantitative Kirschenernte

Η συγκομιδή του Arabica στη Βραζιλία γίνεται με τη μέθοδο stripping (στρίπινγκ- τίναγμα ) . Οι καρποί τινάζονται από τα κλαδιά και απλώνονται να αποξηρανθούν καλά ώστε να μην παραμείνουν υπολείμματα φλοιού στον κόκκο του καφέ κατά την αποφλοίωση.

Η συλλογή του Arabica
Arabica-Auslese

Ο υπ αριθμόν 1 σε ποιότητα καφές ποικιλίας Arabica είναι ο «Κολομβιανός» / «και άλλοι τύποι Milds». Οι καρποί συλλέγονται από το κλαδί με το χέρι (μέθοδος picking -πίκινγκ), ακολουθεί η επεξεργασία τους με νερό , δηλ. πλένονται , γίνεται μια πρώτη διαλογή και αμέσως αφαιρείται η φλούδα του καρπού. Στη συνέχεια ξαναπλένονται  και  αφήνονται να αποξηρανθούν.