Ο έλεγχος και το χαρμάνι
Verarbeitung - Prüfen & Mischen

Ο ωμός καφές φθάνει στη Γερμανία συνήθως με πλοίο. Εδώ, καθαρίζεται ξανά και ελέγχεται προσεκτικά η ποιότητά του. Για τους καφέδες μας στη Melitta® χρησιμοποιούμε καφέ από διάφορα κράτη της Νοτίου και Κεντρικής Αμερικής τους  οποίους και αναμιγνύουμε μεταξύ τους για να διασφαλιστεί σταθερή ποιότητα.

Το καβούρδισμα
Verarbeitung - Rösten

Η τελική γεύση και το άρωμα του καφέ δίνεται με το καβούρδισμα και αυτή η επεξεργασία γίνεται στις εγκαταστάσεις της  Melitta®Κaffee στη Βρέμη. Κατά τη διάρκεια αυτής της επεξεργασίας ο όγκος του κόκκου διπλασιάζεται, με την εξάτμιση της υγρασίας του και το ανοικτό μπεζ  χρώμα του παίρνει τη γνώριμη όψη του καφέ σκούρου χρώματος. Με το καβούρδισμα τα έλαια του καφέ έρχονται στην επιφάνεια και διαμορφώνεται το άρωμά του. Για παράδειγμα, για τον καφέ μας BellaCrema®ο καφές καβουρδίζεται ιδιαίτερα αργά και απαλά  για να απελευθερώσει ένα ελαφρύ άρωμα και μια ήπια γεύση. Το δυνατό καβούρδισμα προσδίδει στον καφέ περισσότερο άρωμα και δυνατή γεύση.

Οι διαφορές στο καβούρδισμα
Verarbeitung - Röstgrade

Το καβούρδισμα του καφέ δεν είναι πάντα το ίδιο. Η διαδικασία διαφέρει ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι ειδικοί αναφέρονται σε αυτό χαρακτηρίζοντάς το : Cinnamon Roast όταν ό καφές έχει καβουρδιστεί ελαφριά, American roast  όταν ο καφές έχει ελαφρώς δυνατότερο καβούρδισμα (μεσαίο) και Italian roast  ή Espresso Roast όταν το καβούρδισμα είναι δυνατό.

H συσκευασία
Verarbeitung - Verpacken

Mετά το καβούρδισμα ο καφές μας συσκευάζεται  αεροστεγώς. Για παράδειγμα  στη συσκευασία του καφέ BellaCrema® υπάρχει ενσωματωμένη μια ειδική βαλβίδα που επιτρέπει την εκροή περιττού αέρα  από τη συσκευασία  και αποτρέπει την εισροή αέρα από το περιβάλλον. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται στο ακέραιο το άρωμα του καφέ.