1900

1908

Η Melitta Bentz ανακαλυπτει το φιλτρο του καφε

 

1908

H Melitta Bentz ανακαλύπτει το φίλτρο του καφέ

Γεννιέται το πρώτο φίλτρο: η Melitta Bentz, από τη Δρέσδη, έχει την ιδιοφυή ιδέα να απομονώσει το ίζημα του καφέ από το φλιτζάνι χρησιμοποιώντας ένα χάρτινο φίλτρο. Άνοιξε τρύπες σε ένα ορειχάλκινο δοχείο και εφάρμοσε επάνω σε αυτό ένα απορροφητικό χαρτί που έκοψε από ένα βιβλίο του μεγάλου της γιού. Για την εφεύρεση της αυτή κερδίζει ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και με αρχικό κεφάλαιο 73 Ράιχ πφένιγκς αυτή η έξυπνη νοικοκυρά ξεκινά την εταιρεία της που εγγράφεται στο εμπορικό μητρώο της Δρέσδης στις 15 Δεκεμβρίου.

1910

1910

Το πρωτο στρογγυλο φιλτρο

 

1910

Το πρώτο στρογγυλό φίλτρο

Με βάση το πρωτότυπο, αρχικό φίλτρο, αυτή η γενιά των φίλτρων αποτελείται από τρία μέρη: ένα δοχείο νερού, το σώμα του φίλτρου και μια ένθετη σήτα επάνω στην οποία τοποθετείται το χάρτινο φίλτρο.    

1920

1922

η Melitta® γινεται κοκκινο-πρασινη

 

1922

Η Melitta® γίνεται κόκκινο-πράσινη

Από το 1925 και μετά και για λόγους προστασίας από τις πολυάριθμες απομιμήσεις, οι συσκευασίες των φίλτρων Melitta® κυκλοφορούν στην αγορά σε συσκευασία με κόκκινο-πράσινο χρωματικό συνδυασμό. Η ίδια χρωματική επιλογή διακρίνει τις συσκευασίες των φίλτρων Melitta® μέχρι σήμερα.

1930

1932

Το πρωτο λογοτυπο Melitta®

 

1932

Το πρώτο λογότυπο Melitta®

Το 1932 έχουμε το σχεδιασμό του πρώτου λογότυπου της λέξης Melitta®  που έρχεται να ενισχύσει  την αναγνωρισιμότητα του προϊόντος. 1937 το λογότυπο επανασχεδιάζεται και αλλάζει για πρώτη και τελευταία φορά. Μέχρι σήμερα, σε όλο τον κόσμο, η Melitta® είναι συνώνυμη  με την προετοιμασία του καφέ με την μέθοδο του φίλτρου.

Το πρώτο χειροκίνητο φίλτρο

Η βάση υποδοχής του χάρτινου φίλτρου παίρνει κωνική μορφή στο επάνω μέρος για να καταλήξει σε στρογγυλό επίπεδο σχήμα στο κάτω μέρος της με χαρακτηριστικές τρύπες εκροής. Συνοδεύεται από ένα «εργαλείο πίεσης» με το οποίο και σπρώχνεται  το τετράγωνο χάρτινο φίλτρο για να εφαρμόσει στη βάση  υποδοχής του.   

1937

το τελειο ζευγαρι

 

1937

Το τέλειο ζευγάρι

Το σχήμα της βάσης υποδοχής του χάρτινου φίλτρου καφέ αλλάζει: Το κάτω μέρος παίρνει το σχήμα σχισμής. Για να ταιριάξουν σε αυτή τη βάση τα χάρτινα φίλτρα, τα φίλτρα επανασχεδιάζονται και κατοχυρώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Είναι αυτά που σήμερα γνωρίζουμε σαν filter papers®. Μέσω αυτής της νέας εφαρμογής έχουμε το τέλειο σετ χειροκίνητης προετοιμασίας του καφέ φίλτρου.

1938

Η Melitta® στον κινηματογραφο

 

1938

Η Melitta® στον κινηματογράφο
Η πρώτη διαφημιστική ταινία για τα φίλτρα προβάλλεται στον κινηματογράφο
1950

1954

Μια κλασικη αξια γεννιεται

 

1954

Μία κλασική αξία γεννιέται

Κυκλοφορούν τα πρώτα πήλινα σερβίτσια και σετ φίλτρων Melitta® σε παστέλ αποχρώσεις. Με παραγωγή πολλών εκατομμυρίων τεμαχίων από το 1954, σήμερα τα σερβίτσια αυτά είναι περιζήτητα συλλεκτικά αντικείμενα. Τα σερβίτσια Melitta® της εποχής του 60 και του 70  ξεχώριζαν για την απλότητά τους, τον προχωρημένο για την εποχή σχεδιασμό τους, την ποικιλία των χρωμάτων τους και το μοντέρνο τους ντεκόρ.

1960

1960

Κατασκευαζεται το χειροκινητο φιλτρο απο πλαστικο

 

1960

Κατασκευάζεται το χειροκίνητο φίλτρο από πλαστικό

Η Melitta® δημιουργεί το χειροκίνητο φίλτρο από πλαστικό. Αρχικά, το χειροκίνητο φίλτρο, κατασκευάζεται από διαφανές πλαστικό  αλλά σύντομα διατίθεται  και σε ποικιλία χρωμάτων. 

1962

Η απολυτη απολαυση καφε

 

1962

Η  απόλυτη απόλαυση καφέΑπό το 1962 η Melitta®  συμπεριλαμβάνει στη γκάμα προϊόντων της και καφέ. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη εταιρεία επεξεργασίας καφέ στη Γερμανία που διαθέτει στην αγορά αλεσμένο καφέ και καφέ σε συσκευασία κενού αέρος. Η επεξεργασία του καφέ γίνεται αρχικά  στην έδρα της εταιρείας Melitta®    στο Μίντεν.

1965

Ηλεκτρικες μηχανες καφε

 

1965

Ηλεκτρικές μηχανές καφέΜέχρι το 1960, για να φτιάξεις  καφέ ακολουθούσες ολόκληρη ιεροτελεστία: Έπρεπε να αλέσεις τους κόκκους καφέ στο χέρι και στη συνέχεια περάσειςτον καφέ από το χειροκίνητο φίλτρο. Οι πρώτες μηχανές καφέ φίλτρου έβαλαν στο περιθώριο την χειροκίνητη διαδικασία. Η Melitta®  ήταν μεταξύ των πρώτων προμηθευτών ηλεκτρικών μηχανών καφέ φίλτρου. Μπήκε στην αγορά με την μηχανή καφέ φίλτρου 120. Για εκείνη την εποχή ήταν η πιο γρήγορη μηχανή παρασκευής καφέ φίλτρου. Έφτιαχνε οκτώ φλιτζάνια φιλτραρισμένου καφέ μέσα σε έξη λεπτά, χρόνο που δεν έφτανε καμία άλλη μηχανή της εποχής.

1966

Η επεξεργασια του καφε Melitta® μεταφερεται στη Βρεμη

 

1966

Η επεξεργασία του καφέ Melitta®  μεταφέρεται στη ΒρέμηΜε την εξαγορά της εταιρείας επεξεργασίας καφέ Carl Ronning στη Βρέμη το 1966  η εταιρεία  Melitta®  εξελίσσεται σε εταιρεία επεξεργασίας καφέ. Σήμερα είναι η μεγαλύτερη παραγωγός εταιρεία επεξεργασίας  καφέ στην πόλη της Βρέμης.
Καφές φίλτρου με σύστημα

Η ένδειξη χωρητικότητας του φίλτρου 1x4®  προσδιορίζει αριθμητικά και το αποτέλεσμα σε φλιτζάνια καφέ.  

1970

1979

Aromaboy®

 

1979

Aromaboy®

Δημιουργείται η ηλεκτρική καφετιέρα φίλτρου Aromaboy®. Λανσάρεται το 1979 , έχει  χωρητικότητα για  δύο φλιτζάνια καφέ και είναι σε γραμμή παραγωγής μέχρι σήμερα. 

1980

1987

Aroma Comfort

 

1987

Aroma Comfort

Η ηλεκτρική καφετιέρα φίλτρου Melitta® Aroma Comfort, με αποσπώμενη εστία,  ήταν ένα καινοτόμο Γερμανικό  προϊόν στην κατηγορία του το 1987. Τα επιπρόσθετα χαρακτηριστικά της ( δεν αποτελούσαν δεδομένο για τις καφετιέρες εκείνης της εποχής) όπως  η αυτόματη διακοπή ροής, η εξωτερική ένδειξη στάθμης νερού και ο χώρος αποθήκευσης καλωδίου συμπλήρωναν την ευκολία προετοιμασίας και την απόλαυση του καφέ.

1989

Aroma Therm Plus

 

1989

Aroma Therm Plus

Το 1989 λανσάρεται η πρώτη καφετιέρα θερμός, η Aroma Therm plus. Με την  ειδική κανάτα θερμός ο καφές ετοιμάζεται και παράλληλα διατηρείται ζεστός στο θερμός χωρίς να χρειάζεται πλέον η μεταφορά του. Με το ενσωματωμένο σύστημα  Plus Switch παρατείνεται ο χρόνος ετοιμασίας του καφέ και διασφαλίζεται το μέγιστο της απόλαυσης ακόμα και σε μικρές ποσότητες καφέ.    

1990

1991

Interval Brewing System IBS I

 

1991

Interval Brewing System IBS I

Το 1991 λανσάρεται από την Melitta® η καινοτόμα καφετιέρα Interval Brewing System IBS I Με την τεχνολογία  ΙΒS ο καφές φίλτρου διατηρεί στο ακέραιο τη γεύση και το άρωμα του σαν να προετοιμάστηκε  με την χειροκίνητη μέθοδο. Στην καφετιέρα αυτή το νερό μετά το βρασμό του συλλέγεται αρχικά σε ένα δοχείο, μόλις φτάσει σε ενδεδειγμένη στάθμη  ανοίγει αυτόματα η βαλβίδα ροής, το νερό πέφτει πάνω στον καφέ διαχέεται και στροβιλίζεται μαζί του μέχρι να καταλήξει στο κάτω μέρος της συσκευής. Αποτέλεσμα; Η απόλυτη απόλαυση καφέ.

Καφές Melitta® - επιβράβευση διαφήμισης

Η Melitta® κερδίζει το βραβείο Gold-Effie στην κατηγορία εξαιρετικής διαφήμισης , που απονέμεται σε ετήσια βάση από την Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών.


1997

Κατοχυρωνεται το φιλτρο aroma-flow

 

1997

Κατοχυρώνεται το φίλτρο aroma-flow

Η Melitta® δημιουργεί τη νέα γενιά χάρτινων φίλτρων, τα Melitta® filter papers® που κατοχυρώνονται με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ειδικής επεξεργασίας χαρτί που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους. Το συγκεκριμένο φίλτρο, με το ειδικής επεξεργασίας(διάτρητο) χαρτί απελευθερώνει στο ακέραιο την πλούσια γεύση και το άρωμα του καφέ ενώ παράλληλα συγκρατεί το ίζημα του. 

1998

Οι καφετιερες Melitta® Look®

 

1998

Οι καφετιέρες Melitta® Look®

Μια νέα ιδέα γεννιέται: Οι καφετιέρες Melitta® Look®. Ένα μοντέλο που εύκολα μπορεί να δείχνει διαφορετικό γιατί είναι  συναρμολογούμενο. Στο μοντέλο αυτό, το κυρίως μέρος της συσκευής παραμένει σταθερό ενώ τα επί μέρους μέρη μπορούν να αλλάζουν, άλλοτε  χρωματικά, άλλοτε με ευφάνταστα σχέδια ή ακόμα και με την προσθήκη επιπλέον εξαρτημάτων που είναι διαθέσιμα. 

1999

Η Τηλεοπτικη καμπανια της Melitta® «Πατερας & Γιος»

 

1999

Η Τηλεοπτική καμπάνια της  Melitta® «Πατέρας & Γιός» 

Το Σεπτέμβριο η Melitta® ξεκινά την νέα της Τηλεοπτική καμπάνια . Στο επίκεντρο του διαφημιστικού σποτ  βρίσκεται ένας πατέρας με το γιό του και τον πανέξυπνο ημίαιμο σκύλο τους.

2000

2001

Ενα βραβειο Effie για την τηλεοπτικη καμπανια της Melitta® "Πατερας& Γιος "

 

2001

Ένα βραβείο Effie για την τηλεοπτική καμπάνια της Melitta® "Πατέρας& Γιός"

Η Melitta® κερδίζει το δεύτερο της βραβείο  Gold-Effie για την τηλεοπτική της καμπάνια "Πατέρας& Γιός "

Single5®

Το 2001 η Melitta® λανσάρει  το μοντέλο Single 5®. Η καφετιέρα αυτή έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των μικρών νοικοκυριών, που είχαν αρχίσει  να εμφανίζουν αυξητική τάση. Το ξεχωριστό πλεονέκτημα αυτής της συσκευής είναι η ενσωματωμένη ειδική βαλβίδα που διασφαλίζει άριστη θερμοκρασία καφέ από το πρώτο κιόλας φλιτζάνι.

Melitta® Cappuccino – η απόλαυση του καφέ με ιταλικό στυλ

Η σειρά προϊόντων καφέ Melitta® συμπληρώνεται  με το στιγμιαίο καφέ Melitta® Cappuccino.

Νέα φίλτρα  τα filter papers® για μεγαλύτερη απόλαυση

Η Melitta® λανσάρει στη Γερμανία τα νέα καινοτόμα φίλτρα "Mild" και "Strong"

2002

Μοναδικος σχεδιασμος

 

2002

Μοναδικός σχεδιασμός

Η συλλογή Μ των σερβίτσιων καφέ της  Melitta® κερδίζει το βραβείο «red dot award 2002» στην κατηγορία Σχεδιασμού Προϊόντων .Τα “red dot” είναι η μεγαλύτερη διεθνής διαγωνιστική διοργάνωση στο χώρο του ντιζάιν.και τα βραβεία που απονέμονται σηματοδοτούν την σχεδιαστική υπεροχή των προϊόντων που τα κερδίζουν. 

Βραβείο καταναλωτών για τον καφέ Melitta® Cappuccino

Ο καφές Melitta® Cappuccino κερδίζει το βραβείο καταναλωτών «Προϊόν της Χρονιάς 2003».

2003

Νεα απολαυση καφε με τον καφε Melitta® Cappuccino

 

2003

Νέα απόλαυση καφέ με τον καφέ Melitta® Cappuccino 

Τρεις νέες γεύσεις προστίθενται στη σειρά Melitta® Cappuccino: Ο Melitta® Classico Cappuccino –με θαυμάσια κρεμώδη και απαλή γεύση καφέ, Ο Melitta® Choco Cappuccino – με γεμάτη κρεμώδη  σοκολατένια γεύση και ο Melitta® White Cappuccino – με την έξτρα κρεμώδη και λεπτή γαλακτώδη γεύση.

2004

Ποικιλια 100% Arabica σε κοκκους με τη μηχανη BellaCrema® της Melitta®

 

2004

Ποικιλία 100%  Arabica σε κόκκους  με τη μηχανή BellaCrema® της Melitta®

Η σειρά Melitta® συμπληρώνεται  με την πλήρως αυτοματοποιημένη μηχανή καφέ BellaCrema®. Η συνδυαστική χρήση της μηχανής με  ποικιλία καφέ 100% Arabica σε κόκκους διασφαλίζει έναν καφέ έντονο αρωματικό, με λεπτή βελούδινη κρέμα .

MyCup, Caffeo® and Look® II

Η  Melitta  κυκλοφορεί τη μηχανή για κάψουλες MyCup® (2004-2008), την πλήρως αυτοματοποιημένη μηχανή  καφέ Caffeo® και τη μηχανή καφέ  Look® II .

2007

O καφες Melitta®: Harmonie® και ο καφες Melitta®: Auslese κυκλοφορουν σε μεριδες για αμεση ευχαριστη απολαυση.

 

2007

O  καφές  Melitta®: Harmonie® και ο καφές  Melitta®: Auslese  κυκλοφορούν  σε μερίδες για άμεση ευχάριστη απόλαυση.

2008

Caffeo® II, Gourmet

 

2008

Caffeo® II, Gourmet 

Η Melitta λανσάρει την πλήρως αυτοματοποιημένη μηχανή καφέ  Caffeo® II  και τα χάρτινα φίλτρα Gourmet “3 aroma zones”.

2009

Οι μηχανες του καφε Caffeo® Solo® και Look® σε νεα μοντελα.

 

2009

Οι μηχανές του καφέ Caffeo® Solo®  και  Look® σε νέα μοντέλα.

Η Melitta λανσάρει τα νέα πλήρως αυτοματοποιημένα  μοντέλα μηχανών καφέ Caffeo Solo®, Caffeo® Lattea® την μηχανή του καφέ φίλτρου Look® III , τον βραστήρα νερού  Look® και τον οργανικό καφέ CremaPura σε κόκκους.

Κορυφαία μάρκα: ο καφές Melitta® BellaCrema®

Ο καφές Melitta BellaCrema® κερδίζει, σε ψηφοφορία του περιοδικού LZ, τον τίτλο της καλύτερης μάρκας καφέ για το 2009.

2010

2010

Κυκλοφορουν οι μηχανες Caffeo® CI® και Enjoy®

 

2010

Κυκλοφορούν οι μηχανές Caffeo® CI® και  Enjoy®

Η Melitta® λανσάρει την πλήρως αυτοματοποιημένη μηχανή καφέ Caffeo® CI® και την μηχανή καφέ φίλτρου Enjoy® .

Βραβεύσεις για τη Melitta®

Οι  πλήρως αυτοματοποιημένες μηχανές καφέ  Caffeo® Solo® και Caffeo® Lattea® κερδίζουν το βραβείο Plus-X-Award. Παράλληλα η νέα μηχανή καφέ  Caffeo® Solo® κατακτά και το βραβείο «red dot» για το 2010.2011

Τιμων ο barista της Melitta®

 

2011

Τίμων ο barista της Melitta®

Ο Τίμων ανοίγει το καφέ- μπαρ της  Melitta®  σηματοδοτώντας έτσι και το ξεκίνημα της νέας καμπάνιας.

Ο καφές  BellaCrema® κυκλοφορεί σε ατομικές μερίδες

Το καλοκαίρι του 2011 η Melitta κυκλοφορεί στην αγορά τον επιτυχημένο καφέ BellaCrema® και σε ατομικές μερίδες.