111 Χρόνια Melitta - 111 Χρόνια Καφές Φίλτρου


 
 
Ένα πράγμα που μπορούμε να σας πούμε αμέσως: Δεν είστε οι μόνοι λάτρεις του καφέ! Κάθε δευτερόλεπτο πίνονται 5.000 φλιτζάνια καφέ παγκοσμίως. Ένας εντυπωσιακός αριθμός.
 Αν και ... για να είμαστε ακριβείς: "Κάθε δευτερόλεπτο, 5.000 λάτρεις του καφέ αρχίζουν να πίνουν ένα φλιτζάνι καφέ". Μετά από όλα, ποιός πίνει ένα φλιτζάνι καφέ σε ένα δεύτερο ...
Αλλά, σε κάθε περίπτωση, ένα άλλο ερώτημα είναι πολύ σημαντικότερο για εμάς - θα πίνατε ακριβώς τον ίδιο καφέ σήμερα εάν η Melitta Bentz δεν είχε εφεύρει τη διήθηση του καφέ το 1908; Δεν το νομίζουμε ...

Η ιδέα μιας έξυπνης γυναίκας έγινε το παγκόσμιο πρότυπο - Φίλτρα Melitta®

 

Δεν είναι γνωστό αν η ιδρυτής της εταιρείας Μελίττα Μπεντς, που έδωσε το όνομά της στην εταιρεία, ήξερε εξαρχής ότι τα φίλτρα Melitta® θα κατέληγαν τελικά σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, μπορούμε να αναφαίρουμε αρκετά γεγονότα ότι αυτό συνέβη: 20 δισεκατομμύρια φίλτρα χρησιμοποιούνται παγκοσμίως κάθε χρόνο για να παρασκευάσουν περίπου 120 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ. Σίγουρα, σε μεγάλο βαθμό με μηχανές καφέ φίλτρου, αλλά όλο και περισσότερο με τη μέθοδο που εφευρέθηκε από την Μελίττα Μπεντς το 1908. Σήμερα έχει μόνο ένα διαφορετικό όνομα: "Pour Over"


Συνταγή "Pour Over"


Με κάποια εμπειρία, μπορείτε να φτιάχνεται τον καφέ σας ενστικτωδώς. Αλλά αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις περισσότερες από 800 γεύσεις του καφέ, συνιστούμε την τέλεια συνταγή "Pour Over"  με τους τρεις "τυχερούς αριθμούς" 18, 300 και 96. Παρόλο που δεν μπορείτε να κερδίσετε ένα εκατομμύριο μαζί τους, αυτοί σας κάνουν ακόμα ευτυχείς, γιατί αντιπροσωπεύουν:
 
  • 18 g καφέ
  • 300 ml νερού
  • 96 ° Θερμοκρασία νερού

Οι αριθμοί που χρειάζεστε για πολύ καλό καφέ! Δοκιμάστε το! Θα καταλάβετε γιατί πολλοί λάτρεις του καφέ εξακολουθούν να σκέπτονται οτι είναι ο καλύτερος τρόπος για να φτιάξετε καφέ.
 
Γιορτάστε μαζί μας! Με τα προϊόντα μας
 
Θέλετε να μπείτε στον κόσμο του καφέ φίλτρου "Pour Over"; Ή είσαι ήδη επαγγελματίας του "Pour Over" ; Έχουμε όλα τα προϊόντα που χρειάζεστε για τον τέλειο καφέ. Εκτός από το νερό, φυσικά.


Ας μην ξεχνάμε ... τη μηχανή καφέ φίλτρου


Ο καφές φίλτρου απαιτεί λίγη ώρα και αναψυχή. Δεν τα έχετε πάντα. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε χωρίς πραγματικά καλό καφέ φίλτρου. Αυτό που θεωρείται δεδομένο σε σχεδόν κάθε κουζίνα σήμερα είναι μια πραγματική αίσθηση το 1965: η πρώτη μηχανή καφέ φίλτρου Melitta®. Τέλος, παρασκευάστηκε σχεδόν αυτόματα νόστιμος καφές φίλτρου. Και γρήγορα! Το θρυλικό MA 120 πήρε μόνο έξι λεπτά για οκτώ φλιτζάνια καφέ.
Σήμερα, η Melitta® προσφέρει μια πλήρη γκάμα διαφορετικών μηχανών καφέ φίλτρου: συσκευές καφέ φίλτρου με γυάλινη κανάτα και συσκευές καφέ φίλτρου με κανάτα θερμός. Ανοξείδωτες συσκευές και πολύχρωμες παραλλαγές. Αξιόπιστες συσκευές με ειδικά χαρακτηριστικά όπως λειτουργία χρονοδιακόπτη. Ένα προϊον διαχρονικό απο το 1978....
 
Ακόμη και 40 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, η Aromaboy® εξακολουθεί να είναι η μικρότερη συσκευή καφέ φίλτρου στον κόσμο. Σήμερα, εξακολουθεί να κυριαρχεί στη προετοιμασία έως και 2 φλιτζάνια καφέ, όπως ακριβώς έκανε και την πρώτη ημέρα. Και το σχέδιο; Αυτό που ήταν υπερσύγχρονο στο τέλος της δεκαετίας του '70 είναι πλέον απλά υπέροχα "ρετρό".
 
Ακόμη και μετά από 111 χρόνια:
Η Melitta® κάνει τον καφέ σας ευχάριστο